Logo BIP Logo ePUAP
Biuletyn Informacji Publicznej
herb jednostki
Gmina Wejherowo

Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych w ramach nagrywania rozmów telefonicznych przychodzących w Urzędzie Gminy w Wejherowo


Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych

w ramach nagrywania rozmów telefonicznych przychodzących

w Urzędzie Gminy w Wejherowo

Zgodnie z wymogami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (zwanego dalej ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych), informujemy o zasadach przetwarzania Państwa danych osobowych oraz o przysługujących Państwu prawach:

1.Administratorem Pani/Pana danych osobowych zebranych w procesie nagrywania rozmów telefonicznych przychodzących do Urzędu Gminy Wejherowo jest Wójt Gminy Wejherowo, ul. Transportowa 1, 84-200 Wejherowo, tel. (58) 677 97 01, e-mail: sekretariat@ug.wejherowo.pl

2.We wszystkich sprawach związanych z ochroną i przetwarzaniem danych osobowych mogą Państwo kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych: iod@ugwejherowo.pl

3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu monitorowania jakości obsługi interesanta przez Urząd Gminy Wejherowo oraz w celu udowodnienia roszczeń i wniosków petentów zgłaszanych drogą telefoniczną. Zapis rozmów może także służyć jako źródło materiału dowodowego wobec osób, które dopuściły się czynności niedozwolonych.

4. Podstawę dla przetwarzania danych stanowi dobrowolnie udzielona zgoda przez którą rozumie się kontynuowanie rozmowy telefonicznej po odsłuchaniu komunikatu dotyczącego nagrywania.

5. Zgoda na nagrywanie ma charakter dobrowolny, ale jest konieczna w celu uzyskania połączenia telefonicznego.

6. Nagrania rozmów przechowywane są przez okres 3 miesięcy lub do momentu nadpisania danych. Termin usunięcia danych ulega przedłużeniu do czasu prawomocnego zakończenia postępowania prowadzonego na podstawie przepisów prawa lub gdy Administrator powziął informację, iż mogą one stanowić dowód w takim postępowaniu.

7. Odbiorcami danych osobowych będą podmioty, którym należy udostępnić dane osobowe na podstawie przepisów prawa bądź wyrażonej zgody.

8. W zakresie i granicach określonych w rozporządzeniu w związku z przetwarzaniem danych osobowych posiada Pan/Pani prawo dostępu do treści swoich danych, prawo do usunięcia danych, prawo do ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie (bez wpływu na zgodność z prawem dotychczasowego przetwarzania, tj. dokonanego przed cofnięciem zgody). Mając na uwadze specyfikę danych przetwarzanych w systemie rejestracji dźwięku informujemy, że realizacja uprawnień może się wiązać z koniecznością przedstawienia informacji o czasie nagrania i wskazania numeru telefonu.

9. Posiada Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa) w sytuacji, gdy uzna Pan/Pani, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych.

10. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego i organizacji międzynarodowej.

11. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również profilowane.

Załączniki do pobrania

Lp. Plik Data dodania Liczba pobrań
1 26_08_2020_07_38_08_Klauzula informacyjna - nagrywanie rozmów telefonicznych.pdf (PDF, 130.43Kb) 2020-08-26 07:38:08 57 razy
2 Klauzula informacyjna - nagrywanie rozmów telefonicznych.docx (, 14.25Kb) 2020-03-04 08:45:49 55 razy
3 Klauzula informacyjna - nagrywanie rozmów telefonicznych.pdf (, 130.46Kb) 2020-03-04 08:45:49 48 razy

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Akcja Osoba Data
Dodanie dokumentu: Piotr Czerwiński 04-03-2020 08:45:49
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: Henryk Skwarło 04-03-2020
Ostatnia aktualizacja: Piotr Czerwiński 26-08-2020 07:38:08